Sofinah Lamudin

I am a Writer

Sophee

My name is Sofinah Lamudin. Nickname; Sofi @ Sofie @ Sophee. Born; Sept '90. Married to my ohhsemm Mr.Bee. Labuanese; Wilayah Persekutuan Labuan. I'm Malaysian Lifestyle blogger at sofinahlamudin.com and Zalora Thread Magazine writer. I'm potterhead; I love Harry Potter Series so much! Uhrmm..I'm introvert, a friendly introvert of course! wahaha. Others about me; Left Handed,Specky,Cat Lady,Doodler,Learner and Tiktoker. I'm coffee and stationery addict. YeahhH! I'm bibliophile, audiophile and cinephile!...my status right now? Reading because I want to finish 48 books in 2020...Uhrmm..Ppssstt! I'll write in Malay Lang in the "The Bloggers" section. Tehee. Oh yaa! Anything, please contact me:

  • 87000, Wilayah Persekutuan Labuan.
  • +6019-851-7652(Telegram), +6010-360-4696(Whatsapp)
  • admin@sofinahlamudin.com
  • www.sofinahlamudin.com
  • Mobile Legends ID : 72437471
  • Tik Tok ID : bbjane696
Me

My Daily Dose Of Happiness And Love

Happiness Setting; Programming my brain using the power of love (custom) in 2020 .

Blogging 80%
Dating With Mr.Bee 100%
Reading 95%
Playing With My Cats 80%
Journaling 65%
Drawing 55%
Photoshop Editing 35%

Bookstagram

Personal

Artstagram

Silly Wonk

Sophee Studio

Sofinah Lamudin

Topics : Metaphysics,Numerology,Motivation, Book,Cat,Movies,Psychology,Products,etc.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOG.

Sophee Studio

Topics : Drawing,Art,Photoshop,Drawing Tips,Tutorial,Art Informations,Logo,etc.Blog Language : Malay. VISIT BLOG.

Silly Wonk

Topics : Book Review and Book Informations. Blog Language : English. VISIT BLOG.

Harry Potter

Topics : Harry Potter, Fantastic Beasts, J.K.Rowling, Harry Potter Series Actor and News.Blog Language : Malay. IN THE MAKING.

Strategi Forex

Topics : Forex Strategy,Forex Phycology and Forex Informations.Blog Language : Malay. VISIT BLOG.

Sofinazz Album

Topics : My photos collection and memories.Blog Language : Malay. IN THE MAKING.

Forget My Name

Topics : Personal life, Cerpen, Diary, Thoughts, Poems, Songs, Emotions, Throwbacks, Opinions, etc.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOG.

Labuan Blogger

Topics : Entertainment, News and Informations.Blog Language : Malay. VISIT BLOG.

Klik To Sihat

Topics : Healthy Information.Blog Language : Malay. VISIT BLOG.

0
Instagram Followers @sofinah696
0
Colaborations Reviews
0
February 2020 Pageviews sofinahlamudin.com
0
February 2020 Unique Visitors sofinahlamudin.com

From Blogger To Blogger

I created the Reading Section landing page to ease myself and (you) as a blogger blog walking to other blogger's blog. Here (readingsections.blogspot.com), I only share and talk about the blogger's blogs. I also provide a blog list from the entire Malaysia and International. I'll do my best to create a different blog list based on the categories or niche. Example, Book Blogger, Travel Blogger, West Blogger, East Blogger, etc. The Reading Section also offering non-blogger (Readers) to read any blog post that might be interesting for them. I'll write about your blog if I find it interesting and must be read by people. If I don't write about your blog yet, no worries maybe I don't found your blog yet. Enjoy and happy blog walking!

From Blogger To Reader

The Reading Section also offering non-blogger (Readers) to read any blog post that might be interesting for you (YyeahhH! you - as a reader). We are bloggers. Bloggers love to write. We write anything based on our blog's categories such as opinion, information, knowledge, travel information, product knowledge, news, entertainment, household, recipes, tips, tutorials, books, movies, and many more. All you have to do is scroll down to the bottom of this page and you'll see the blog list. Enjoy and happy reading!

Mission And Vision

Positive Interaction between bloggers will be creating positive reflection.Positive frequency responding to you, not happening to you.

Be Friends 99%
Sharing 85%
Blogwalking 80%
Read a lot 70%
Support Each Other 100%

Lifestyle Bloggers

Lifestyle is a way of life established by a society, culture, group or individual. This includes patterns of behavior, interaction, consumption, work, activity and interests that describe how a person spends their time. The following are common elements of lifestyle.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

Book Bloggers

Write by bookworm. A bookworm is someone who loves to read. They're enjoys reading books than other things. They write book reviews, book facts, book authors, etc.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

Travel Bloggers

A traveller is a person who is making a journey or a person who travels a lot. A traveller is a person who travels from place to place, often living in a van or other vehicle, rather than living in one place. Travel bloggers love to share their experience in the blog. Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

West Bloggers

Bloggers from Semenanjung Malaysia (West Malaysia).Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

East Bloggers

Bloggers from Sabah, Sarawak and Wilayah Persekutuan Labuan (East Malaysia).Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

Food Bloggers

A food blogger is anyone who talks about his or her experiences with food or cooking and posts them.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

Fashion Bloggers

A fashion blogger is someone who entirely relies on the content related to fashion and styling. You can get affiliated with popular high-end brands to list out their outfits on your blog and earn a good income. Secondly, fashion bloggers also experiment with their styles a lot.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

Art Bloggers

An art blog is a common type of blog that comments on art. Some artists use art blogs as a form of new media art project. Art blogs may also serve as a forum to reach out to anybody interested in art — be it painting, sculpture, print making, creative photography, video art, conceptual art or new media.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

Entertainment Bloggers

Entertainment brings happiness, which is a fundamental and powerful medicine that aids health and wellbeing. Entertainment bloggers write about musics, movies, celebrities, singer, etc. Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

  • Sofie | www.sofieadie.com


    Sofie | www.sofieadie.com


    Jangan keliru. Walaupun ada orang panggil saya Sofie, blog www.sofieadie.com ni bukanlah saya punya. Nama kami saja yang sama. Blog Sofie Adie ni saya ketagorikan sebagai blog lifestyle dan blog Islamik.



    Kenapa Islamik? sebab blog Sofie Adie bukan sekadar blog biasa yang kita baca contentnya tetapi Sofie Adie tampil dengan podcast yang kita dengar dengan isi kandungan yang terdapatnya ciri ciri Islamik. Podcast Sofie Adie, boleh didengar melalui Spotify dan boleh juga mendengar dari blognya.

    Saya suka membaca blog Sofie dan mendengar Podcast dia sebab terdapat mesej tersirat di dalamnya yang kadang kala buat saya sendiri ter-refleksi selain dari penggunaan kosa kata Sofie Adie itu sendiri yang membuatkan penulisannya begitu menarik perhatian saya.

    Tiga blogpost Sofie Adie yang paling saya suka dari blog dia adalah:

    1. Reinkarnasi Sebuah Kehidupan - Blogpost ni sedikit sebanyak ada persamaan dengan saya. Tapi tak lah 100% sama. Part yang sama tu adalah, bulan Februari, penghujung sedikit saya dah mula 'bocor' dengan jadual sendiri dan ada tanda tanda bakal hiatus lama.. Fed-up sikit bila ada feeling macam ni tapi dah janji dengan diri sendiri nak bertahan. Jadi, saya wajib bertahan.
    2. Realiti Sebuah Suka - Intipati suka dan cinta ni saya pernah ulas sedikit dalam blog saya sendiri tapi berkaitan dengan cerpen lah. Tajuk cerpen tu PWTC. "Suka" yang ditulis oleh Sofie ni, saya suka sebab topik ni memang sentiasa complicated dan biasanya saya suka nak tahu lebih lanjut. Dan mungkin juga sebab saya suka hanya sebab suka sebab tu lah saya nak tahu ia lebih lanjut. Nampak? complicated kan? Jadi, persoalannya, saya suka sebab hal ni complicated atau sebab perasaan suka ni yang complicated? Hhahaha...
    3. Disebalik Orang - Okay, blogpost ni berkenaan podcast Sofie Adie, azam Sofie Adie, dan projek Sofie Adie. Saya suka cara Sofie menampilkan topik yang ada dalam kepalanya dengan cara yang tersendiri; berkias dan tersirat. Tapi masih mudah untuk difahami. Mungkin saya suka sastera, jadi saya suka gaya penulisan begini. Walaupun saya sendiri menulis gaya bebas/pasar. Wahahaha.



    INSTAGRAM SOFIE | SPOTIFY SOFIE


    Lima tajuk blogpost Sofie yang lain adalah seperti yang tertera di bawah:


    1. Lahirnya Sebuah Kehidupan
    2. Podcast Season 2: Tinta Tanpa Tarikh
    3. Menjadi Normal
    4. Sumpahan Memori
    5. Mimpi

    Selamat menterjah dan mendalami setiap bait kata kata Sofie Adie.

    Write with love,
    Sofinah Lamudin.
    Blog Sofinahlamudindotcom.
  • Khalidah | www.khalidahabdhadi.com

    Khalidah | www.khalidahabdhadi.com


    www.khalidahabdhadi.com ialah milik blogger Malaysia yang berkategori Lifestyle dan parenting. Content blog Khalidah kebanyakkannya adalah review product, makanan, kecantikkan dan tips berkenaan keibubapaan.


    Bagi saya ada beberapa topik dan tips dalam blog Khalidah yang mungkin diperlukan oleh wanita lain sebagai rujukan.

    Tiga blogpost Khalidah yang paling saya suka dari blog dia adalah:


    1. NEW Safi Balqis Oxywhite - Hydrating Lotion My Must Have Item In Bag! - Sekarang saya dah menjadi pengguna setia Safi (local brand). Tapi, buat masa ni saya belum lagi menggunakan lotion Safi. Saya cuma guna skin care (pelembap, pencuci muka, etc). Dah lama tak guna lotion, kadang nak juga beli lotion cuma tak pasti lagi nak beli mana satu. Since dah baca blogspot Khalidah ni. Rasanya, saya akan pilih lotion Safi je sebab katanya, mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit. Saya tak suka lotion melekit. Hhuhu..
    2. Berpantang sendiri/Confinement On Your Own, Boleh Ke? - Ni topik menarik bagi saya. Saya belum lagi ada pengalaman berpantang ni. Tapi saya suka juga ambil tahu... wanita memang wajib ambil tahu ni, walaupun belum ada rancangan untuk menimang cahaya mata bagi mereka yang sudah berumah tangga. Hhehe...
    3. Benci Juragan Kambing Bakar Ni! - Saya ni peminat menu kambing. Sebab tu suka blogspot ni. Hhahaha...

    INSTAGRAM KHALIDAH | FACEBOOK KHALIDAH


    Lima tajuk blogpost Khalidah yang lain adalah seperti yang tertera di bawah :


    1. Octaplus : More Than Just A Cashback When You Shop Online
    2. Shopee : Love Is In The Ears With Discounts Up To 70% This Valentine’s Day!
    3. KL BEST RATED TRANSLATION & PROOFREAD COMPANY Japanese-English-Malay YK愛 Translation
    4. Calling Mums &Dads: More Huggies For Your Baby
    5. #YkSimpleRecipe AYAM 3 BUDAK GEMOK RESEPI MUDAH

    Jangan lupa blogwalking ke www.khalidahabdhadi.com.

    Write with love,
    Sofinah Lamudin.
    Blog Sofinahlamudindotcom.
  • Irene | Irene-Travelogue.com


    Irene | Irene-Travelogue.com


    Seperti yang sudah tertera, Irene-Travelogue.com adalah blog milik Irene. Dia merupakan seorang yang sangat suka travel dan blognya penuh dengan kisah perjalanannya di beberapa buah negara, benua dan bandar. Gadis berumur 25 ke atas ni juga merupakan anak jati Singapura.



    Jelas sangat blog Irene adalah kategori Travel Blog. Dan saya sangat suka dengan design blognya. Kemas, sistematik dan professional. Blog Travel Irene telah disenaraikan sebagai Singaporean Travel Bloggers! Wow!! Kepada sesiapa yang ingin mengetahui selok belok lokasi yang bakal diterokai (nak melancong), bolehlah singgah ke blog Irene ni. Banyak sangat informasi yang menarik disamping gambar gambar yang sangat cantik sekali!

    Tiga Blogpost Irene yang paling saya suka dari blog dia ialah:


    1. Finding Paradise In Kota Kinabalu - Dalam banyak banyak blogpost Irene, Kota Kinabalu jugalah yang saya pergi baca dan suka. Hhahaha... padahal banyak lagi lokasi lain yang boleh dibaca. Saya nak tengok Irene pergi mana di KK. Sebab tu laa...Lagipun, walaupun KK tak jauh dari tempat tinggal saya, saya sendiri belum habis teroka lagi. Banyak lagi! Dan sangat menarik! Cara Irene menulis sangat terperinci dari cara nak ke KK, apa aktiviti yang boleh dibuat dan banyak lagi.
    2. Sang Giri's Glamping Experience In Bali - salah satu tempat yang saya nak pergi dalam Indonesia ialah Bali.
    3. My First Trip Of 2012 To London - London adalah tempat impian saya. Saya nak sangat ke UK demi Hogwarts! Asal usul Harry Potter Series yang ditulis oleh J.K.Rowling. Hehe.. So, of course lah saya cari blogpost Irene tentang London.


    INSTAGRAM IRENE

    YOUTUBE IRENE

    Lima tajuk blogpost Irene yang lain adalah seperti yang tertera di bawah:


    1. Snowy Moscow
    2. The Rhine Falls
    3. Around Europe In 14 Days: Day 7 In Pisa, Italy
    4. Around Europe In 14 Days: Day 4 And Day 5 In Rome, Italy
    5. Meeting Shinn In Lausanne

    Jangan ke blog Irene untuk membaca lebih banyak info menarik negara kegemaran korang.

    Write with love,
    Sofinah Lamudin.
    Blog Sofinahlamudindotcom.
  • Fatina | www.amazingdistance.com


    Fatina | www.amazingdistance.com


    www.amazingdistance.com merupakan blog kepunyaan seorang gadis bookish bernama Fatina. Sebelum ni nama blog Fatina adalah The Infinity Words. Sejak mempunyai domain sendiri pada bulan Julai 2019, Fatina menukar kepada brand baru iaitu Amazing Distance. Saya suka kedua dua nama tu. Dua dua pun nice kann..
    Kategori blog Fatina adalah Lifestyle tetapi lebih cenderung kepada Buku. Jadi, Fatina ni merupakan Malaysian Book Blogger. So, saya akan masukkan blog Fatina di kategori Book Blog dalam Reading Section ni.

    Tiga blogspost Fatina yang paling saya suka dari blog dia adalah:


    1. How To Improve Your English? | Learn English - Saya suka blogpost Fatina yang ni sebab saya sedang belajar Bahasa Inggeris. Dan ya! Seperti yang Fatina katakan dalam blognya, "Learning new language is always a fun thing to do". Indeed!
    2. Why I Don't Have Mood To Write - Okay! Blogpost ni saya sangat suka sebab.. saya boleh rasa apa yang Fatina rasa. Saya pernah kehilangan kucing beberapa hari dan memang rasa sangat stress dan tak dapat nak fokus dengan kerja rutin. Sebab kita sayang kucing kita. Thank god kucing Fatina tu akhirnya balik. Saya ada kucing nama Ontot (hilang dan tak pernah kembali - saya nangis every night for a week! lepas considered dia mungkin dah mati. Dan... susah betul nak let go. Hampir setiap hari tengok kat tempat yang dia selalu bermain/lepak/tidur. Alhamdulillah sekarang saya okay.
    3. Book Discussion | How Do I Find Time To Read? - Indeed! 24 hours a day is never enough for us. Saya mengikuti Fatina di Instagram sebelum saya membuka akaun bookstagram saya. Pada mulanya saya sendiri merasa takut tak ada masa untuk buku yang banyak sebab saya jenis yang buat banyak aktiviti. Tapi, apa yang Fatina tulis dalam tajuk ni sangat betul. Kita kena manage masa kita dengan betul. In Shaa Allah ada masa untuk buku. Alhamdulillah, saya sudah pun mula aktif di bookstagram sejak tahun 2018 dan semakin ada perkembangan baik di tahun 2020. Thanks Fatina for the tips and inspired people to read.

    BOOKSTAGRAM FATINA | GR FATINA


    Lima tajuk blogpost Fatina yang lain adalah seperti yang tertera di bawah:

    Jangan lupa singgah blog Fatina, Okay!

    Write with love,
    Sofinah Lamudin.
  • Eeiou | thenurulee.blogspot.com


    Eeiou | thenurulee.blogspot.com


    thenurulee.blogspot.com merupakan blog kepunyaan Ee. Yup, nick name dia E.E... Nak tahu mengenai Ee, boleh lah terjah blog dia. Ee ni nice person tau, peramah, positive thinker, bijak, extrovert dan productive. Saya kenal Ee since 2019, selalu bertegur kat Instagram.

    Ee ni blog dia niche personal; thoughts; opinian. Jadi, saya masukkan kat kategori Lifestyle. Kadang kadang Ee menulis mengenai buku yang dia baca juga. Saya suka cara Ee menulis dalam blog dia. Sangat jujur dan pendapat dia kebanyakkannya bernas. Yang kadang tu saya sendiri pun tak pernah berfikir macam tu. Dia memang bijak dan mempunyai pendirian walhal muda dari saya. Semoga Ee terus sukses dan tercapai segala cita citanya.

    Tiga blogpost Ee yang paling saya suka dari blog dia ialah:

    1. Job Hunting Reality - Yup! struggles is real. Situasi ni saya rasa bakal dihadapi oleh semua orang yang telah tamat pengajian atau belajar. Saya faham apa rasanya job hunting tapi untuk level macam Ee and the geng, saya tak berapa nak pasti sebab level kami beza (dari segi latar belakang pendidikan). Jenis pekerjaan dan bidang pun beza. But yes! Realiti itu menyakitkan. Tapi, jangan risau... everything gonna be alright/fine/okay.
    2. Rant: Teacher shares their students' karenah - Sejak kecil saya sangat menghormati guru. Saya sayang guru especially semua guru guru saya. Saya sebagai pelajar/murid sentiasa meninggikan guru. Tapi...nowadays, terlalu kerap saya mendengar hal hal yang mengecewakan berkenaan guru. Sikap. Why laa like this? Ya betul...tidak semua guru macam tu tapi...masih ada yang membuat kita kecewa! Kenapa jadi guru kalau sikap tak sesuai jadi guru? - Yeahh! Human.
    3. Stand Up For Yourself - Self love is very important!

    FACEBOOK EE | INSTAGRAM EE


    Lima tajuk blogpost EE yang lain adalah seperti yang tertera di bawah:


    Jangan lupa terjah blog Ee, okay.

    Write with love,
    Sofinah Lamudin.

    Parenting Bloggers

    Written by parents (Dad or mom parenting blog). They usually write about their parenthood story, parenting tips, and related topics. They also write about good products for children; toys, clothes, gift and etc.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

    Pet Bloggers

    Written by animals lover; cat, dog, bird, snakes, hamster, etc. Usually the blog's owner working in pet clinics/veterinary clinic. They sharing their pets story, pet health tips, pet products, pet behaviour, pet training, and pet trends.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

    Political Bloggers

    Political is relating to the government or public affairs of the country.Politic blog writers usually wrote about something relating to the ideas or strategies of a particular party or group in politics. They're interested in or active in politics and motivated by a person's beliefs or actions concerning politics. Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

    Islamic Bloggers

    Islamic bloggers are always talking, discuss and sharing the good advice to encourage people to remembering ALLAH SWT, back to Allah SWT, love Allah SWT, etc. They also write about Al- Quran,Quran translation and Fardhu Ain. They also share about related topics such as Tauhid, Fiqh, Sunnah and Tasauf. Other than that, they always share about Nabi and Rasul Allah SWT and related topics.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

    History Bloggers

    History is the study of past events, particularly in human affairs, societies, people, and race. Example : The history of the Malaysia (How Malaysia...When Malaysia...etc). History bloggers love to write the whole series of past events connected with a particular person or thing in their blog. .Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

    Academic Bloggers

    Academic bloggers usually share about education. The blog writer might be a teacher or an academic person who holds an advanced degree, such as a PhD, and often works as a lecturer or researcher at a university or scholarly institution. Academic bloggers will blog on math, literature, science and technologies, psychology, reserch. etc .Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

    Gaming Bloggers

    Gaming is the action or practice of playing video games. Gaming blogs usually written by a gamer/player/electronic athlete/eathlete. A gamer is a person who plays interactive games. They'll share games topics in their blog such as playing tips, the history of the game, review the video game, analysis of games strategies and etc.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

    Forex Bloggers

    Forex Bloggers usually write about Forex psychology, chart pattern, trading analysis, trading disipline and tips/tutorial regarding Forex. The popular topics is related to candlesticks, chart indicators, currency correlations, suppy and demands.Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

    Movie Bloggers

    Movie bloggers blog on movies review. They will share what their thoughts after finish watching the movies (without spoiler). Serious movies blogger usually discuss about the director's work or behind the scenes. They also criticize the movies and will do the movies analyse a lot; camparing the movie based on the same director or genre, etc. Blog Language : Malay and English. VISIT BLOGLIST.

    JOIN READING SECTION CHANNEL NOW!

    Bloggers! Let your blog post automatically posted to Reading Section Telegram channel. How?

    Latest

    Latest

    Latest

    SUBSCRIBE READING SECTION CHANNEL NOW!

    Readers! Let your telegram feed you more information and knowledge.

    ADDRESS

    87000, Wilayah Persekutuan Labuan.

    EMAIL

    ciksofie90@gmail.com
    admin@sofinahlamudin.com